Vydání Spanish Property News z minulého týdne ukázalo, že se Španělsko vrátilo po zdlouhavých prázdninách opět do práce a tak se začaly publikovat první výroční zprávy.

Zjistili jsme, že zahraniční zájemci o bydlení ve Španělsku, pokračovali v utrácení vysokých částek za nemovitosti po celý rok 2014, kdy celková částka překročila o více než čtvrtinu částku z roku 2013. Zahraniční zájemci tak pokračují v trendu, který setrvává již po několik let a podílejí se tak velmi významně na celkovém vzrůstu prodeje.

Velmi výraznému zájmu potenciálních kupujících se těšila zpráva Mezinárodního měnového fondu o tom, že ceny nemovitostí ve Španělsku dosahují nejnižší úrovně. Ceny nemovitostí se snižovaly neustále během posledních 12 měsíců a věří se, že nyní se dostaly na nejnižší možnou úroveň, nebo se již této úrovni blíží.

Důvěra v ekonomiku se vrátila a se stoupající zaměstnaností a s rekordně nízkými úrokovými sazbami, ekonomika země je s určitostí připravena podporovat ustálení realitního trhu. Tento pocit ještě umocní studie o realitním trhu publikovaná minulý týden, která nazývá rok 2015 “Rokem změn”.

A to je ta nejlepší zpráva z posledního vydání Spanish Property News.