Obrázek není k dispozici

A. Daně a poplatky spojené s koupí nemovitosti na Floridě

  1. Inspekce nemovitosti (není povinná, doporučujeme ji provést) 500 - 1000 USD
  2. Právní zastoupení, notářské poplatky (závisí na rozsahu právního zastoupení a ceně reality) od 1.000 USD do 3000 USD
  3. Title insurance (jedná se o pojištění proti uplatnění práv třetích osob ke kupované nemovitosti) a zapsání do katastru nemovitostí závisí na ceně nemovitosti, do 100.000 USD je ve výši 0,575 %, z částky nad 100.000 USD ve výši 0,50%, z částky nad 1 milion USD je ve výši 0,25%. Tuto platbu někde platí prodávající a někde kupující (záleží na okrese, kde se nemovitost nachází).
  4. Daň z převodu nemovitostí je ve výši 0,7% a někde ji platí prodávající, někde kupující (záleží na okrese, kde se nemovitost nachází).
  5. Poplatek bance za vyřízení hypoteky kolem 2000 USD, v současnosti, až na vyjímky, neposkytují americké banky hypotéky kupujícím s trvalým pobytem mimo území USD.


B. Daně a poplatky po dobu vlastnictví reality na Floridě:

Vlastníci nemovitosti platí roční daň z nemovitosti, která vychází z lokality a prodejní hodnoty nemovitosti. Vychází to okolo 2% z prodejní hodnoty reality, kterou určí místní autority, tak jak stoupá s časem hodnota nemovitosti, stoupá i daň. V dnešní situaci na trhu je u jednotlivých nemovitostí roční daň většinou mezi 1,5 – 2,5% z kupní ceny.

Pojištění nemovitosti závisí na řadě aspektů, např.

  • zda je nemovitost zakoupena buď jako „první domov" (zde majitel bydlí větší část roku, je to jeho rezidence), „druhý domov" anebo jako investice, u druhého domova a investice je pojištění o něco dražší. 
  • vzdálenost od oceánu rovněž hraje roli na výší pojistky 
  • materiál použitý na výstavbu, 
  • ochranné prvky budovy


C. Daně a poplatky při prodeji nemovitosti na Floridě:

Při prodeji reality je zisk zdaněný. Když prodávající investuje svůj zisk do koupě jiné nemovitosti, může předejít zdanění svého zisku /dle 1031 Exchange/. Takovýto obchod se musí uskutečnit podle určitých pravidel (zisk zůstává na účtě title company, koupě nové nemovitosti se musí uskutečnit obvykle do 6 měsíců, jen určité reality se kvalifikují atd.)