Obrázek není k dispozici

Představujeme vám přehled jednotlivých míst a oblastí vhodných investic do nemovitosti v Bulharsku.

Na jihovýchodě Evropy, nedaleko Asie, a přesto pouhé dvě hodiny letu z Prahy, se nachází jedna z nejrychleji se rozvíjejících turistických destinací Evropy, nádherná země jménem Bulharsko. Království slunce a moře se rozprostírá podél 354 km dlouhého pobřeží Černého moře, které má řadu atraktivních míst pro investory do realit. Bulharsko má na pobřeží dvě velká přístavní města, na severu Varna a na jihu Burgas. Obě jsou zároveň městy s leteckým spojením do celé Evropy.

Zajímavé místa pro nákup nemovitosti - Bulharsko, pobřeží

Oblíbená turistická destinace severního pobřeží je Albena, přímořské letovisko, které se nachází 30 km severně od Varny. Hotely zde připomínají pyramidu ze schodů a právě tento typ architektury výrazně odlišuje Albenu od ostatních letovisek.

Další letovisko Zlaté Písky – pravděpodobně nejznámější bulharské přímořské letovisko se nachází 17 km severně od Varny. Výhodou je i nedaleká Varna, moderní velkoměsto s možností atraktivních nákupů, které jsou cenově ještě velmi výhodné. Hotely zde prošly rozsáhlou rekonstrukcí a splňují přísné mezinárodní normy.

Letovisko Svatý Konstantin, dříve lázně Družba, je rekreační středisko s nejdelší tradicí, vybudované v původním přírodním parku 7 km od Varny. Nejznámější atrakcí střediska je přírodní sirný pramen, jehož 46 C teplá voda vtéká přímo do bazénu pod širokým nebem. Místní mikroklima zde vytváří ideální podmínky pro léčebné pobyty.

Obzor je malé městečko ve střední částí bulharského Černomoří. Nachází se 60 km jižně od Varny a 60 km severně od Burgasu. Městečko se rozkládá na vysokém břehu v bezprostřední blízkosti hor, starých lesů a krásné pláže, podél které je velmi příjemná promenáda.

Letovisko Svatý Vlas je vzdálené 5 km od letoviska Slunečné Pobřeží a 40 km severně od Burgasu. Svatý Vlas se nachází jižně od mysu Emine, kde pohoří Stará Planina spadá do moře. Tak je letovisko chráněno před severními větry a má částečně i horské podnebí.

Slunečné Pobřeží je největším hotelovým letoviskem v Bulharsku, je dlouhé několik kilometrů. Středisko leží 30 km severně od Burgasu. Dobré klimatické podmínky celé této oblasti, nádherná, 8 km dlouhá písečná pláž s postupným sestupem do moře a blízkostí historického Nesebru činí ze Slunečného pobřeží jedno z nejvyhledávanějších míst bulharského Černomoří.

Neseber je starobylé městečko ležící 28 km severně od Burgasu. Městečko založili Trákové v dávných dobách /9. století př.n.l./. Dnes je Nesebr ceněné historické městečko chráněné UNESCO. Do dnešní doby z něj dýchá duch romantiky a dávné exotiky. Zásluhu na neopakovatelné atmosféře městečka má nejen unikátní lidová architektura, která se zachovala v poměrně dobrém stavu, ale i obyvatelstvo.

Další atraktivní místo pro rekreační nemovitosti, které Bulharsko nabízí, je Pomorie - město založené již v době antiky /4.století př.n.l./ Leží 12km severně od letiště Burgas a 18 km jižně od Slunečného pobřeží na podlouhlém skalnatém poloostrově. Je známé léčivým bahnem a přírodním železitým pískem hnědé barvy, která pokrývá místní pláže. Pomorie je balneologickým městem /léčí se tu onemocnění pohybového ústrojí, periferní nervové soustavy, lupenka a jiné kožní choroby, onemocnění dolních a horních cest dýchacích, gynekologické nemoci apod./ a městem vinařství, ovocnářství a dobývání soli.

Sozopol – malebné historické rybářské městečko 35 km jižně od Burgasu. Dodnes jsou zde významné památky připomínající helénskou epochu. Sozopol má jedinečnou atmosféru. Dřevem obložené domy v těsných uličkách, fíkovníky v zahrádkách za kamennými zdmi, domácí vinice v každém dvoře poskytující lehký stín za poledního žáru, malebná zákoutí. Tiché hospůdky na útesu nad vlnami, rybáři vyplouvající za svitu na moře, umělci vystavující v galeriích na ulici svá díla, staré ženy vytvářející přímo před vašima očima nádherné pletené či háčkované ubrusy. To vše v Sozopolu naleznete.

Djuni je nejmodernější klubové hotelové letovisko v jižní části Černomořského pobřeží. Nachází se 40 km jižně od města Burgasu a 6 km od historického města Sozopolu.Djuni je architektonicky velmi originální komplex, položený v borovicovém háji. Leží v blízkosti pětikilometrové písečné pláže, která má postupný sestup do moře a je velmi vhodná pro rodiny s malými dětmi. Středisko má velmi klidný charakter a je unikátním příkladem harmonie velmi jemné architektury a komfortu.

Primorsko je městečko rozkládající se na poloostrově a je nejoblíbenějším cílem Čechů v Bulharsku. Primorsko se bez nadsázky stalo českou oázou na bulharském pobřeží. Jedině v Primorsku tak najdete všechny nápisy v češtině, bylo zde zřízeno i české informační středisko. Přibyly zde krásné nové hotely, nové rodinné penziony. V Primorsku jsou dvě pláže – severní a jižní, jsou velmi prostorné, dlouhé několik kilometrů, svažující se postupně do moře.

Lozenec je vesnička obklopená krásnou přírodou. Leží 65 km jižně od Burgasu na úpatí pohoří Strandža. Blízko vesničky se nacházejí rozsáhlé vinice, lesní háje a lesy, ideální pro projížďky na horských kolech.

Carevo je přímořské městečko, které se nachází 72 km jižně od Burgasu na úpatí pohoří Strandža. Rozkládá se na dvou malých poloostrovech rámujících nádherné zátoky s písečnými plážemi. Vrcholek Papija, který je 502 m vysoký a v němž jsou pozůstatky staré pevnosti, vyčnívá na jih od města a je jednou ze zajímavosti Careva. V pradávných dobách na tomto místě stála řecká kolonie Vasiliko. V r. 1948 bylo městečko přejmenováno na Mičurin /na počest ruského pěstitele rostlin/ a pod tímto jménem jej stále ještě zná spousta návštěvníků, a to i přesto, že se oficiálně vrátilo ke svému původnímu předválečnému jménu.
Dnes je město příjemým letoviskem a přístavem pro malé osobní lodě, velmi dobře udržovaném s pěší zónou a parkem. Jsou tu i typické restaurace, obchody a tržiště. Jakmile člověk přijede do Careva, stojí za to zajet hluboko do pohoří Strandža, které bylo prohlášeno národním parkem v roce 1995 a je jednou z nejméně objevených oblastí Bulharska, která bohatě oplývá divokou zvěří. V horách je mnoho jeskyní a stop po dávných civilizacíh. Carevo nabízí podmínky pro rybolov, potápění a cykloturistiku. Krásu Careva objevují i klienti, kteří zde kupují apartmány v nově vybudovaném komplexu Hermes Club Hotel & Apartments.

Achtopol je malé městečko vzdálené cca 87 km jižně od Burgasu. Kombinace jehličnatých lesů a moře tvoří výjimečnost přírody v tomto okolí a z městečka krásnou lokalitu pro nákup nemovitosti. Bulharsko má k tomuto městu i legendu. Ta praví, že bohyni lásky Agaté se slunečný poloostrov , na kterém leží Achtopol, tak zalíbil, že si ho vybrala za místo svého odpočinku a nazvala ho Agatopolis /město lásky.

Máte zájem o zahraniční nemovitosti? Bulharsko je atraktivní příležitost, jak za výrazně nižší kupní cenu získat zajímavou nemovitost. Vyberte si z naší aktuální nabídky bulharských nemovitostí.