Obrázek není k dispozici

Jakkoliv není Černá Hora členem EU, stává se tato země na pobřeží Jadranského moře oblíbenou destinací pro nákup nemovitosti. Velmi důležitým elementem, který tuto lokaci pro české zájemce ještě více zatraktivní je zavedení nového leteckého spojeni 3x týdně mezi Prahou, Brnem a Tivatem, ležícími při pobřeží Jadranu. Ceny zde jsou většinou o něco nižší než v sousedním Chorvatsku. Měnou v Černé Hoře je EUR.

Nejsou to jen nedotčené pláže a Jaderské moře, co láká kupce do Černé Hory. Jsou zde také moderní a hojně navštěvovaná lyžařská střediska, takže je to velmi poutavá destinace, kterou si můžete užít po celý rok. Hornatá oblast představuje 85 % území země. Fascinující vrcholy (nejvyšší je Bobotov Kuk - 2522 m) se vyznačují nádhernými výhledy a luxusními rekreačními středisky umístěnými v blízkosti.

Nejoblíbenější města ke koupi nemovitosti v Černé Hoře jsou:

Budva: bezkonkurenční metropole černohorského cestovního ruchu. Malé město, které se dá projít za 50-60 minut. V hlavní sezóně roste počet obyvatel (12 tisíc lidí) téměř 6krát.

Kotor: hlavní centrum kulturní scény Černé Hory, oblíbené po celém světě a chráněné UNESCO. Je ústředním bodem Boky Kotorské. Hloubka zálivu je 28 km a je uznávána jako nejkrásnější a nejúžasnější fjord Středozemního moře.

Tivat: Vzrušující lokalita v samém srdci zálivu Kotor, vyznačující se luxusními nemovitostmi a vzkvétající mikroekonomikou, soustředěnou kolem bohatého přístavu světové třídy Porto Montenegro. Elitní nemovitosti a skutečně multikulturní komunita skládají obraz vzkvétajícího města s jedním z nejslibnějších místních realitních trhů v regionu.

Nemovitosti můžete koupit také v dalších městech Černé Hory - Herceg Novi, Sveti Stefan, Bar. Každé z černohorských měst představuje jedinečný příběh, který je třeba převyprávět, se svými vlastními tajemstvími a vnitřními potenciály.

Jaká je průměrná cena nemovitosti v Černé Hoře?

  • Ceny nemovitostí určuje několik faktorů: poloha nemovitosti, vzdálenost k moři a aktuální situace na trhu. V průměru budete muset zaplatit asi 2 000 eur za metr čtvereční. Vily u moře mohou stát 4000 € za metr čtvereční.
  • Průměrné byty lze nalézt i za 1500-1800 eur / m2. Levnější nemovitosti se nacházejí např. v oblasti Bar.
  • Náklady se zvyšují, pokud je budova nedávno zrekonstruována, má vlastní pozemek, pláž nebo bazén.

Máte zájem o zahraničřní nemovitosti? Černá Hora je lákavá příležitost, jak za atraktivní kupní cenu získat zajímavou nemovitost. Vyberte si z naší aktuální nabídky čerohorských nemovitostí.