Obrázek není k dispozici

Pobřeží Španělska je dlouhé téměř 3000 km, z hlediska investic do śpanělských nemovitostí jsou nejzajímavější pobřeží Costa BlancaMallorca, pro milovníky o něco chladnějšího jara a podzimu to může být i Costa del Sol a další španěská Costas, pro milovníky delších letů připadají do úvahy i Kanárské ostrovy.

Na základě požadavků naprosté většiny našich klientů, hledajících nejpříjemnější podmínky ke svému krátkému i dlouhému pobytu ve Španělsku se naše realitní kancelář zaměřila zejména na oblast Costa Blanca kolem města Alicante. Pobřeží Costa Blanca má totiž nejteplejší moře, a jsou zde nejvyšší roční průměrné teploty vzduchu.

Oblast Costa Blanca patří mezi nejkrásnější části španělského pobřeží. Je klimaticky velmi stabilní, s minimální srážkovostí, výhodou jsou jen mírné výkyvy teploty - její roční průměr činí 18°C - a cca 320 slunečních dnů v roce. Příjemné počasí v zimě Středoevropana mile překvapí. Sezóna zde trvá v podstatě od března do října, moře má přijatelnou teplotu na koupání od konce dubna do konce října. Počasí je příjemnější než na Costa Brava nebo na Costa del Sol a je zcela srovnatelné s ostrovem Mallorca, v některých aspektech i lepší. Sezona je zde o dva měsíce delší než v Barceloně. Moře je zde teplejší i než v Andalusii (Costa del Sol), kterou ochlazuje blízký Atlantický oceán. Na Costa Blanca se dá koupat od dubna do října, na Costa del Sol od června do září.

Světová zdravotnická organizace (WHO) označuje celou oblast Costa Blanca jako léčebnou, a to s ohledem na čisté moře, zdravé mikroklima a vysoký obsah jódu v ovzduší z řady slaných jezer a salin, ktere se zde nachazí, zejména kolem města Torrevieja.

Alicante

Alicante je hlavním města Costa Blanca, město se nachází na členitém pobřeží a je městem záviděníhodných kontrastů. Kulturní město s pevností, s parky, zahradami, kostely, s bohatým nočním životem zejména v centru města, kde je spousta obchodů. Alicante má také své krásné pláže s jemným pískem a s mnoha službami. Pláže, přístav a promenáda jsou charakteristické pro Alicante. Pláž San Juan na severu se táhne 3 km až k mysu Huertas, který ji odděluje od oblíbené pláže Albufereta. Na jihu se nachází Port Saladar pláže. Přístav je nejvytíženější rekreační místem v Alicante, je zde mnoho restaurací, barů, diskoték, golfové hřiště, jachtařský klub a přístav. Moderní mezinárodní letiště je 10 min autem z centra.

Costa Blanca jih:

Santa Pola

Santa Pola je významným turistickým střediskem jižní části Costa Blanca. Na jihu je obklopena přírodní rezervací "Salinas", který má velký význam pro krajinu, životní prostředí a zájemce o geologii. Pláže se nachází na západ, jsou ideální pro děti a starší lidi kvůli klidným vodám a malé malé hloubce.

Guardamar del Segura

14 km dlouhou pláž v Guardamar znalci uvádějí jako jednu z nejkrásnějších ve Španělsku, pláže jsou lemovány rozsáhlými borovicovými háji a divokými písečnými dunami. I nejparnějším létě je pláž je jen zřídka přeplněné. Kolem Guardamar jsou přírodní rezervace.

Guardamar byl dříve rybářská vesnice, dnes je většinou charakterizován jako letovisko s pěti až šesti-patrovými obytnými budovami a rozsáhlými parky. Nedaleko Guardamaru jsou dvě náročná golfová hřiště.

Torrevieja

Torrevieja se nachází na velké pláni, mezi dvěma slanými jezery. Novodobé město vyrostlo kolem věže (la Vieja), která jí dala své jméno. Město se může pochlubit některými nádherných plážemi, které vedou k rozvoji turistického ruchu v kombinaci s rybolovem a tradiční produkcí soli. Produkce soli v Torrevieja je jeda z největších v Evropě, návštěva "Salinas" je nezbytná.

Dvě obrovské slaná jezera jsou charakteristickým rysem této oblíbené turistické oblasti. Na sever od Torrevieja, z La Mata vedou písečné pláže až do Santa Pola, ve městě je i řada malých, skalnatých zátok, zvláště El Mojón a Zorras.

Na jih od Torrevieja se podél moře rozkládají oblíbené rezidenční a turistické oblasti, jako je Punta Prima, La Zenia, Caboroig, Campoamor a Villamartim, který je pravým rájem golfistů. U Villamartin jsou tři kouzelná a náročná hřiště. Zde je na prodej řada „golfových" nemovitostí různé velikosti a ceny.

Costa Blanca sever:

Denia

Denia je dvacet kilometrů pobřeží pro všechny milovníky moře. Na sever jsou písečné pláže, které jsou ideální pro opalování, plavání, chůze podél pobřeží. Pláže mají všechny požadované služby a ES modrou vlajkou za čisté moře. Na jihu jsou skalnaté zátoky, které ctitelé přírody budou jistě obdivovat. V čistém moři je možné plavat, potápět se, užívat si rybaření nebo jen relaxace.

Jávea

Turistické a námořní město, nacházející se mezi mysem San Antonio a La Nao, těší se impozantní a velkolepé ochraně hory Montgó (753 m). Průzračné středomořské vody omývají jeho 25 km pláží, zátok a útesů. Staré město má zajímavé historické jádro s arkádami. V okolí Javea se nachází většinou luxusní, okázalé vily s nádhernými výhledy na moře.

Moraira

Moraira je malá rybářská vesnice zasvěcená cestovnímu ruchu a je součástí obce Teulada, která se nachází ve vnitrozemí. Moraira je malé a krásné městečko s přírodními plážemi, skalnatými zátokami a písčitými plážemi. Hrad na pláži je symbolem města. Tato stará rybářská vesnice se rozvinula v posledních letech v letních měsících na populární místo dovolené, ale zachovala si svou originalitu. Zdejší rezidence patří k nejdražším na pobřeží.

Benissa

Benissa je obec, jejíž pobřeží které se skládá převážně z malých zátok a útesů. Na 4 km dlouhého pobřeží se střídají malé kamenité a písčité pláže, četné zátoky jsou vhodné pro potápění a plachtění. Nejoblíbenější pláž je Fustera. Hlavní část města je ve vnitrozemí a má impozantní kostel a krásné staré město s klášterem.

Calpe

Calpe leží v blízkosti pozoruhodné skály Rock Ifach, poslední „ostruhy" v Sierra Bernia, jedná se o geografický zázrak, fantastický útes uprostřed města, který spolu se slaným mořem dávají městu zvláštní chuť. Calpe je i rybářský přístavem, která ožívá vždy, když rybáři začnou prodávat své úlovky. Ve staré části města s úzkými středověkými uličkami je mnoho místních zajímavostí.

Altea

Návštěva Altea začíná na nejvyšší části města. Od Plaza de Nuestra Senora del Consuelo, kde stojí unikátní kostel zastřešený modrou a bílou kachlovou kopulí, je nádherný výhled na celé okolí Altea. Kroky návštěvníků vedou vydlážděné ulice dolů z kopce, ulice jsou lemované obílenými domy, které byly kdysi chráněné hradbami. Na úpatí kopce je čtvrť rybářů, nyní živá nábřežní promenáda ??a přístav, podél ulic a kolem náměstí se řemeslníci a umělci mísí s turisty a sousedy a tvoří podmanivý dav.

Benidorm

Benidorm, přezívaný španělské Miami je hlavní turistická enkláva na pobřeží Středozemního moře ve Španělsku. Město má kompletní infrastrukturu pro miliony domácích a zahraničních turistů ročně. Do nebes šplhající mrakodrapy, cesty a nově otevřené ulice v tomto rušném městském centru s výhledem na moře byly vytvořené s cílem nabídnout moderní, a přesto vkusné město pro dovolenou a zábavu. Mys, který se nachází v centru města, rozděluje jej na dvě části, dvě nádherné pobřeží, písečné pláže - Levante a Poniente. Procházka podél pobřeží činí pět kilometrů, poskytuje nádherný výhled na moře a pobřeží Alicante.

La Villa Joiosa

La Villa Joiosa je historické město. Je to rybářský přístav a turistická atrakce v jednom. Přístav a pobřežní promenáda ve čtvrti Arsenal jsou obklopeny barevnými domy postavenými nedaleko kostela. Město je zasvěcené námořníkům.

Máte zájem o zahraniční nemovitost ve Španělsku? Máme v nabídce novostavby, starší nemovitosti, vily na golfovém hřišti, vily v první řadě u moře a další. Vyberte si z naší aktuální nabídky španělských nemovitostí.