Také lehce stouply ceny, i když se při tomto tvrzení vychází ze základní ceny za 1m2,která nezohledňuje umístění nebo stav nemovitosti.

I když méně než 4 nemovitosti z 10 byly koupeny na hypotéku, počet nových hypoték stoupá. Průměrná výše půjčky vzhledem k ceně nemovitosti stoupla na více než 75%.

Velký podíl na stoupajícím prodeji připadá na zvyšující se aktivitu zahraničních kupců. Španělský katastr nemovitostí ukazuje, že počet "nešpanělských" kupců nemovitostí se stále zvyšuje již posledních 5 let a poslední rok přinesl jejich největší podíl na všech prodejích nemovitostí ve Španělsku v historii.

Národností rozmanitost kupců ze zahraničí se stále rozšiřuje. Přesto výsledky průzkumu poptávek ukazují, že více než 50% jich bylo provedeno v angličtině. Což ovšem neznamená, že všichni zájemci byli z Anglie, jako to, že komunikují v angličtině.

Statistické údaje také potvrzují, že procento návštěvníků portálů s nabídkami španělských nemovitostí, kteří trvale žijí ve Velké Británii, dosáhlo loni 22%. Následuje Španělsko se zájemci, kteří se již přestěhovali do země a dále pak Francie, Nizozemí, Itálie, Německo, Belgie a Švédsko.

Nic nenasvědčuje tomu, že by se tento stoupající trend zahraničních zájemců mohl zpomalovat, spíše naopak. Data ukazují, že je zde více návštěvníků, poptávajících dokonce již nyní více nemovitostí, než tomu bylo kdykoli v minulosti.

Toto je také předpověď jedné z největších bank ve Španělsku, která očekává v letošním roce pokračující nárůst prodeje.